ImoArt Event
 Motto: Time Has Changed, but Service Hasn’t

                                                                                                                                                                                              
Acasa      Informatii utile
Printeaza aceasta paginaAdauga la Favorite

CERTIFICATUL DE PERFORMANTA ENERGETICA AL CLADIRII

Aceste certificate vor fi obligatorii incepand cu data de 01.01.2011, in baza Directivei Europene cu nr.2002/91/EG din 16.12.2002 privind performanta energetica a cladirilor. Directiva europeana a fost transpusa in legislatia romana prin legeanr.372/2005.
Practic, nu se vor mai putea incheia acte imobiliare de vanzare/cumparare fara Certificatul de Performanta Energetica al cladirii, conform metodologiei MC 001/2006 elaborata in conformitate cu prevederile Legii 372/2005.

Conform acesteia, proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si cei ai locuintelor unifamiliale au obligativitatea de a pune la dispozitia potentialilor chiriasi sau cumparatori, in cazul inchirierii sau al vanzării, certificatul de performanta energetica al cladirii incepand cu 01.01.2011. Certificatul de Performanta Energetica poate fi elaborat numai de catre auditori energetici autorizati gradul I specialitatea constructii si instalatii. norma de aplicare la legea 372/2005

aprobata prin ordin comun al MDLPL/MEF/MIRA care prevede:

·        Art. 12. -  alin.(2) Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere. 


                                                                                                                Powered by